torsdag den 17. december 2009

Torsdag d. 17/12

Plan for idag:
* Få et lidt mere detalieret overblik over hvad der skal laves
* Starte arbejdet

Overblik:
Projektet kan opdeles i 3 hoved dele;
- Konstruktion af robotter
- Kodning af server delen (incl. color tracking)
- Kodning af robot software

Konstruktion af robotter:
Sidste gang fik vi eksperimenteret med hvordan robotten skulle bygges og vi fik bygget den endelige robot. Til dette punkt manger vi derfor kun at bygge 2 (eller flere) robotter magen til.

Kodning af server delen:
Som beskrevet tidligere har andre erfaret[ref] af BT stakken på OS X er for langsom til at kunne klare opgaven og at linux derfor vil være platformen severen skal køre på. Der er 2 udfordringer i denne del af projektet:
- Implementation af color tracking kode. Det skal også være muligt at bestemme orientering, måske endda en retnings vektor, med color tracking koden.
- Opstilling af kommunikations protokol imellem server og robotter, samt den rent tekniske del af BT kommunikationen.

Kodning af robot software:
...

Vi starter med at køre et parallelt forløb med udviklingen af server og robot koden. Det gør vi fordi der i starten vil være en del "udforskning" at gøre inden for de forskellige områder (specielt ved color tracking) og vi mener derfor vi kan være mere produktive hvis vi opdeler arbejdsopgaverne lidt. Det giver også mulighed for selvstændigt arbejde i juleferien.

Opdatering til Kodning af server delen:
Efter lidt research og rådgivning hos erfarne kollegaer har vi valgt at bruge OpenCV til at implementere Color Object Tracking. Det er et modent library der passer perfekt til det vi skal bruge det til og som har en god dokumentation. Der findes både en C, C++ og Python API til libraryet, hvilket gør at vi ikke skal bruge tid på at sætte os ind i et nyt sprog da vi alle har en del erfaring med Python derudover findes OpenCV til Linux og Windows (vores server skulle være på en linux box). Her er et eksempel på hvad man bl.a. kan med OpenCV, som ligger tæt op af det vi skal:
http://www.youtube.com/watch?v=Okf-EO-R4Q8&feature=player_embedded

Ingen kommentarer:

Send en kommentar